Flyg


 

Till New York anländer varje dag ett stort antal turister vilket gör att det blir ett otroligt tryck på de olika flygplatserna. I staden finns de tre stora flygplatserna John F Kennedy International Aiport, Newark Liberty International Airport och LaGuardia Airport. Det är med högsta sannolikhet någon av dessa du kommer att anlända till om du besöker staden. De två stora som tar emot långväga gäster är John F Kennedy och Newark. På samtliga flygplatser finns det goda transportmöjligheter in till Manhattan. Man kan ta det så kallade AirTrain som är ett tåg som går till både Newark och John F Kennedy. Många tycker dock det är skönt att ta en taxi in då man kommer direkt till sitt hotell efter en lång tids resande.

 

 

John F Kennedy International Airport 

Den här flygplatsen har fått namnet JFK i folkmun och är den största av de tre. Den ligger sydost om Manhattan. Namnet har den fått från den före detta amerikanska presidenten John F Kennedy. Det var hit som Concorde flygen gick när de var aktiva. Till Manhattan kan man ta sig smidigt med AirTrain.

 

Stadsdel: Brooklyn

JFK

 

Newark Liberty International Airport

I New Jersey hittar man Newark och den är cirka 20 km ifrån Manhattan. Precis som JFK sköter den om långaväga flygningar. Om man vill till Manhattan kan man välja alternativet AirTrain som är ett tåg som trafikerar streckan.

 

Stad: New Jersey

EWR

 

LaGuardia Airport

LaGuardia Airport sköter främst om flygningar i området. Den är således huvudsakligen för inrikesflyg. Från Manhattan till LaGuardia är det ca 13 km.

 

Stadsdel: Queens

LGA