Central Park


 

Mitt på Manhattan hittar man den otroliga gröna oasen Central Park. Parken ligger mellan 59th och 110th Street och ritades av Frederick Law Olmsted och Calvert Vaux och upptar 6 % av Manhattan. Parken stängs mellan 01:00 och 06:00 alla dagar på året. 25 miljoner personer besöker varje år parken får att få sig en avkopplande stund bland de 26 000 träden i annars hektiska New York. Om man besöker New York så går det helt enkelt inte att missa en spatsertur i de gröna omgivelserna. Varför inte ta en titt på sjön Jacqueline Kennedy Onassis Reservoir som finns mitt i grönområdet och som ger en härlig kontrast till storstadens puls. Det är viktigt att komma ihåg att inte gå här inne själv efter det är mörk eftersom det alltid finns en risk att man kan bli rånad.

 

-Tips:

Varför inte besöka Central Park Zoo om man har barnen med i New York City? Man hittar den vid Fifth Avenue, 64th Street.

 

Det finns ett flertal företag som erbjuder en tur med häst och vagn i Central Park. Här får man en unik möjlighet att se omgivelserna i ett lugnt tempo samtidigt som man själv kan luta sig tillbaka.

 

http://www.centralparknyc.org/