Restauranger

therivercafe4

The River Café i Brooklyn är en restaurang med fantastisk utsikt. Copyrigt The River Cafe, Noah Kalina, Photographer Noah Kalina

New York är en smältdegel för all världens folk och det avspeglar sig också i antalet restauranger. Det finns ingen stad i världen som på samma sätt kan erbjuda samma variation av olika kök i världen. Ena dagen kan man äta koreanskt för att nästa pröva på libanesiska specialiteter. För den som vill finns det givetvis en ordentlig hamburgare att få.

 


Visa Restauranger New York på en större karta

 

Att tänka på:

 

 – Dricks

Tänk på att man i USA och New York förväntas att ge dricks vid restauranger. Normalt så ger man 10-15 % extra på notan. Servitörerna och servitriserna tjänar ofta minimilön och lever på den dricks de får.

 

– Beställa bord

Tänk på att man måste beställa bord till de exklusiva restaurangerna ett bra tag innan för att ha en chans att få ett bord. Trycket är helt enkelt så stort.

 

New York Restaurant Week

Två gånger per år så återkommer New York Restaurant Week. Rent praktiskt betyder det att en rad exklusiva restauranger serverar lunch och middag till halva priset. Vanligtvis så sker detta i januari och juni och är du då på besök i New York måste man nästa passa på. För att enklast få en överblick vilka restauranger det gäller kan man gå in på: NYCGO – http://www.nycgo.com/

 

För att du skall få en bra översikt om de restauranger vi har skrivit om här så har vid delat in dem i vilken typ av mat de serverar. För att hitta de olika restaurangerna kan du även navigera på kartan.

 

 

Amerikanskt / blandat

 

Ekologiskt

 

Franskt

 

Italienskt

 

Japanskt

 

Kinesiskt

 

Mexikanskt

 

Nya Zeeländskt

 

Skandinaviskt

 

Vietnamesiskt