Sport


 

Samtliga stora städer i USA har ett stort utbud av sport för sina fans. I New York finns lag inom alla de stora sporterna i USA representerade, så som baseball, basket, amerikansk fotboll och hockey. Även om man inte är särskilt intresserad av den här typ av aktiviteter kan det ändå vara en stor upplevelse att få uppleva en match med New York Yankees i baseball eller New York Knicks i basket. Passionen bland fansen i staden är stor och allt granskas av media i minsta detalj.

 

Säsongen för baseball är typiskt från april till slutet av september och därefter slutspel. Amerikansk fotboll spelas dock under en kortare tid, mellan september och december. Hockeyn håller på mellan oktober till april och basketen mellan november och april.

 

-Tips:

Beställ dina biljetter i god tid innan avresan. Det kan vara betydligt svårare att hitta bra priser när man är på plats. Beställa gör man enklast genom att klicka in på lagets hemsida och därifrån följa instruktionerna hur man får tag på biljetter.

 

Baseball

Basket

Amerikansk Fotboll

New York City Marathon

Sportevenemang

Fotboll

Hockey

Tennis

Trav

 

US Open Tennis

Varje år så hålls US Open i Tennis i New York. I månadsskiftet augusti – september ser man de bästa tennispelarna i världen i Queens Flushing Meadows. Turneringen räknas som en grand slam vilket betyder att det är en av de fyra största som arrangeras under kalenderåret. Här har många stora matcher spelats genom åren men frågan är om inte 2002 års final mellan Pete Sampras och Andre Agassi är den bästa genom tiderna?

 

Sista årens vinnare:

2007 – Roger Federer, Schweiz

2006 – Roger Federer, Schweiz

2005 – Roger Federer, Schweiz

2004 – Roger Federer, Schweiz

2003 – Andy Roddick, USA

 

http://www.usopen.org/

 

Officiella länkar för de olika lagen i New York:

 

Baseball

New York Yankees – http://newyork.yankees.mlb.com/index.jsp?c_id=nyy

New York Mets – http://newyork.mets.mlb.com/index.jsp?c_id=nym

 

Amerikansk fotboll

New York Jets – http://www.newyorkjets.com/

New York Giants – http://www.giants.com/

 

Hockey

New York Rangers – http://rangers.nhl.com/

New York Islanders – http://islanders.nhl.com/

 

Basket

New York Knicks – http://www.nba.com/knicks/