Hockey

Om du är intresserad av ishockey finns det tre NHL lag du kan titta på om du åker till New York. Det kanske mest kända laget New York Rangers spelar sina hemmamatcher på Manhattan i den smått legendariska Madison Square Garden. Övriga lag är New York Islanders som även har många svenska fans. Skulle man vilja åka lite längre så kan man utan problem gå på en av New Jersey Devils hemmamatcher, vilket inte är några som helst problem om man är turist i New York.

Madison Square Garden

Mitt på Manhattan närmare bestämt på 7:e avenyn mellan 31:a och 33:e gatan ovanpå Penn Station hittar du Madison Square Garden. Arenan är kanske en av de mest kända i hela världen och det är inte många sådana här komplex som ligger mitt inne i centrala delarna av staden. Förutom hemmaborg för New York Rangers spelar här basketlaget New York Knicks, så skulle du ha otur att Rangers inte spelar några hemmamatcher finns det kanske ändå en chans att se ett evenemang. Publikkapaciteten ligger på cirka 20 700, men kan variera något beroende på arrangemang. Förutom sport så har man även flera konserter i arenan och ibland även cirkus som kommer på besök. Adressen är 4 Pennsylvania Plaza och närmaste tunnelbanestation är 34 St Penn Station, men du kan även hoppa av på 34 Street-Herald Square.

Biljetter

Idag är det inte längre svårt att beställa biljetter hemifrån innan du reser. Enklast är att besöka lagets officiella hemsida och där klicka sig vidare till biljettköp. De mest populära biljetterna är självklart de som äger rum under slutspelet. Om något av lagen går till slutspel är det generellt från mitten av april och framåt. Själva grundserien är mellan oktober och april. New York Rangers har högsta publiksiffror för de tre lagen följt av Islanders och Devils.

NHL svenskar

Genom åren har flera stora svenska namn spelat för New York lagen. Den kanske mest kände är målvakten Henrik Lundqvist, eller King Henrik som han kallas hemma i Madison Square Garden. Men andra kända svenskar är Ulf Sterner, Michael Nylander, Ulf Dahlén, Niklas Sundström, Markus Näslund, Ulf “Lillröjsarn” Nilsson och Anders Hedberg.

Tips

  1. Köp biljetter via lagets officiella hemsida
  2. Om det inte spelas hockey och du gärna vill besöka Madison Square Garden kontrollera om basketlaget New York Knicks spelar några hemmamatcher under ditt besök
  3. Hockeysäsongen är oktober – april, men slutspelet kan sträcka sig enda in i juni