Stadsdelar


New York är uppdelad i en rad stadsdelar som alla har sin charm och egen livsstil. Dem fem stora är Manhattan, Brooklyn, Bronx, Staten Island och Queens.

 

Manhattan

De flesta som tänker på New York tänker säkert på Manhattan. Det är här som alla skyskrapor finns. Wall Street och finansiella centret i USA finns på den södra delen i Manhattan. I övrigt hittar man även Empire State Building, Central Park och Times Square här samt ett stort antal museum.

 

Brooklyn

Brooklyn har kommit att bli allt trendigare de senaste åren. Den är samtidigt den mest befolkade av New Yorks stadsdelar. Här hittar man ett stort utbud av kultur ifrån världens alla hörn. Den berömda Brooklyn Bridge är en överfart ifrån Manhattan till Brooklyn.

 

Bronx

Den nordligaste stadsdelen är Bronx och här finner man den gamla klassiska baseball stadion Yankee Stadium. Här finner man även Bronx Zoo som erbjuder sina besökare ett stort antal olika djur man kan beskåda.

 

Staten Island

För att ta sig till Staten Island ifrån Manhattan så tar man en färja ifrån Battery Park. Åkturen är gratis och används av ca 20 miljoner varje år. Här finns stora bostadsområden.

 

Queens

Den största stadsdelen sätt till storlek är Queens. Här finns ett stort antal bostadsområden för New York bon. För den som är intresserade av sport så arrangeras här US Open i tennis varje år i Flushing Meadows. Queens är även hem för baseball laget New York Mets.

 

China Town – Manhattan

 

För oss svenskar är det lite exotiskt med ett område i New York som mer liknar Beijing än USA. Har kan man promenera igenom kvarter med marknader, restauranger och affärer som alla inspirerats ifrån östen. Själva området ligger på Lower East Side på Manhattan. Om man åker tunnelbana hit kan man hoppa av vid Canal St. Väl här rekommenderas det att man tar och promenerar runt för att få känslan av vad området har att erbjuda.

 

SoHo – Manhattan

Nere i downtown Manhattan hittar man området SoHo. Det skall sägas att det inte har något som helst att göra med SoHo i London som även det är välkänt. Ordet SoHo kommer från South of Houston (Street). Området är framför allt känt för sin innovativa stämpel då många konstnären har bott här genom åren. Det här gör givetvis att det man anser det för att vara trendigt och nyskapande. I SoHo finns även butiker på det absolut senaste och trendigaste inom kläder, skor och accessoarer. Än idag kan man hitta konstgallerier här så känslan av vad historian burit med sig finns definitivt kvar.