TV serier


tv

 

Ett stort antal TV serier har gjorts där karaktärerna befinner sig i New York. Det är så pass många att de inte går att räkna upp alla men ett par av dem är Seinfeld, Friends (Vänner), Sex in the City och Spin City.

 

Seinfeld

Världens kanske mest berömda TV serie är kanske Seinfeld där de fyra vännernna Jerry, George, Kramer och Elaines liv på Manhattan porträtteras. Intressant för alla fantaster är att stamfiket Monks finns på riktigt, men då heter det Toms. Dinern finns i uptown uppe vid Central Park.

 

Friends (Vänner)

Den kanske mest populära sitcomen genom tiderna är Vänner. Ross, Rachel, Joey, Chandler, Phoebe och Monica bodde i New York i tv serien och har närmast fått kultstatus.

 

Sex in the City

Det är inte många serier som haft en så påverkan på trender som just Sex in the City. Sarah Jessica Parker med sina vänner skapade någonting som inte hade visats på tv förr, vilket medförde en enorm fan-skara. Serien har även fått en uppföljande film som gått på bio.

 

Spin City

Michael J Fox var den stora rollfiguren när serien Spin City lanserades. Den handlar om borgmästaren i New York och personalen runt omkring honom. Vice borgmästaren spelas av Michael J Fox som mitt i serien dessvärre fick hoppa av på grund av sin Parkinsons. Hans rollfigur togs sedan över av Charlie Sheen.