Washington D.C.

Washington har massor att erbjuda

 

Om du har tänkt ta en längre tur i New York City så kanske du får tid över att åka en dag till Washington D.C. USA’s huvudstad ligger ungefär 30 mil söder om New York och åker man bil så får man åtminstone räkna med 3-4 timmar. Beroende på trafiken så kan det även ta längre tid än så. Andra alternativ är buss eller tåg. För den som tycke sig ha råd går det även inrikesflyg, men tänk då på att det tar även tid att åka fram och tillbaka till flygplatserna.

I Washington D.C. finns det en rad kända landmärken att besöka. Vem vill inte se Vita huset och Capitol Hill med egna ögon. Andra berömda platser är National Mall med sitt Washington Monument. Detta är en hög obelisk, där utsidan är av marmor. Här intill finns även minnesmärket för Vietnamn veteranerna och Lincoln Memorial. För den sportintresserade finns det bland annat hockeylaget Washington Capitals och basketlaget Washington Wizards. De båda spelar sina hemmamatcher i Verizon Center som tar in knappt 20 000 besökare. För er som funderar på att se någon match live så rekommenderar vi att gå in på respektive lags hemsida och därifrån beställa biljetter. Det brukar även vara lättare att beställa hemifrån, även om det är möjligt att köpa på plats.

Verizon Center hemmaplan för Capitals och Wizards

Den som är mer intresserad av kultur uppskattar säkert National Gallery of Art, med sina fantastiska konstsamlingar. Även vaxkabinettet Madame Tussauds har en filial i Washington D.C.

Lincoln Memorial