Välkommen till NewYork-City.se


NewYork-city.se är tänkt att vara en gratis reseguide till dig som vill åka till New York. Här på sidan kan man läsa allt om sevärdheter man inte får missa, de bästa hotellen och där man bästa shoppar loss. Allt från sidan är gratis och du kan således planera din resa i god tid och skriva upp vad du själv önskar att lägga din tid på.

Med vänliga hälsningar

Redaktionen

Central Park

Den mytomspunna parken hittar man i hjärtat av New York. Här kan man uppleva en skön blandning av all världens människor. Även New Yorkers tillbringar en del av sin tid här och det är långt ifrån bara turister som flockas i parken. Om man är i New York så är det närmast ett måste att besöka denna märkliga gröna oas i världens huvudstad. Om man har sina barn med så kan man besöka parkens alldeles egna zoo.

Läs mer >>>

Empire State Building

En av världens mest kända byggnader är Empire State Building som ligger mitt på Manhattan. Stadens skyline har kommit att domineras av denna skapelse som närmast var ett underverk när den stod klar. Symbolen för New York har kommit att bli just skyskrapan. Trots att det tar tid att köa för att komma upp är det definitivt värt all möda. Att tänka på är att skylinen och Manhattan är som vackrast när det är mörkt, så vänta tills ljusen tänds runt om innan du åker upp.

Läs mer >>>

Guggenheim

Det var den excentriske Frank Lloyd Wright som ritade byggnaden som idag håller Guggenheim muséet. Bredvid Central Park så hittar man denna fantastiska konstsamling som innhåller många av de mest kända konstnärerna genom tiderna. För den som älskar arkitektur så kan man även bara gå förbi för att beskåda byggnaden som blivit vida känd världen över.

Läs mer >>>

weddingGifta sig i New York

Vad många inte vet är att det faktiskt går att gifta sig genom svenska kyrkan i New York. Att avhålla sitt bröllop i the Big Apple kräver bara lite planering i förväg. Låt din resa till the Big Apple bli ett minne för livet för dig, din partner, era vänner och släkt. Efter ceremonin finns det många bra och lämpade restauranger för en bröllopsmiddag helt i eran stil.

Läs mer >>>

 

 

Second Hand i New York

Utbudet av bra second hand shopping i New York är enormt. Förutom på Manhattan så finns det en rad bra butiker i Brooklyn. Det brukar räcka med att du går in i butike så kommer inspirationen. Att skapa sin egen stil gör man bäst i New York City så är det bara.

Läs mer >>>