Webbkameror i New York

Det finns en rad webbkameror i New York

Det finns en rad webbkameror i New York


Sitter man hemma och planerar sin New York resa och längtar att få komma iväg kan det vara en bra idé att gå in och kolla in någon av de otaliga webbkameror som finns runt om i staden. På så sätt kan du se vad som händer precis i denna sekund i the Big Apple. Man kan få inspiration för sin resa och om inte annat bara kolla vad det är för väder just nu där borta.

En klassiker är annars att bestämma ett ”möte” med någon där hemma över webbkameran. Skicka ett sms när du står synlig och vinka in i kameran så kan dina nära och kära se dig i direktsändning i New York City. Ett live möte över Internet helt enkelt.

Här nedan kommer en rad tips på olika webbkameror, allt är externa länkar: (och kom ihåg en bild säger ju mer än 1000 ord)

Frihetsgudinnan

Symbolen för frihet och det amerikanska levnadssättet Frihetsgudinnan har givetvis en egen kamera. Om du inte orkar stå i kö för att komma upp till utsiktsplatsen kanske det räcker med en webcam bild?

Times Square

Den stora samlingsplatsen i New York är Times Square som finns i midtown på Manhattan. Här myllrar det alltid av folk oavsett vad klockan är. Detta är helt enkelt mittpunkten i the Big Apple.

Ground Zero

Området där de två skyskraporna World Trade Center stod kallas idag för Ground Zero. Nu bygger man upp nya skyskrapor i området för inget skall knäcka den amerikanen.

Midtown Manhattan

Ifrån de centrala delarna från Manhattan hittar man ett antal webbkameror. Midtown heter det helt enkelt för det ligger mitt på Manhattan.

Columbus Circle

Den världsberömda korsningen vid Central Parks södra del Columbus Circle har även den en kamera. Inte långt härifrån ligger Metropolitan Operan som är en av världens mest kända och biljetterna kostar faktiskt inte jättemycket om man kan nöja sig med platser lite längre upp.

Fifth Avenue

Fifth Avenue är utan tvekan en av världens mest omtalade gator där man hittar allt vad man kan tänka sig. Shopping, restauranger, caféer och en hel del annat hittar du på 5th Avenue.

Shake Schack

Vid Madison Square Park ligger det legendariska snabbmatstället Shake Schack som kanske serverar New Yorks bästa hamburgare?

Bryant Park

Mitt på Manhattan ligger det lilla grönområdet Bryant Park som brukar vimla med folk. Om man behöver en kort matpaus så kan man med fördel köpa med sig något och sätta sig i lugn och ro och bara titta på folk.